Monica Pascalau este instructoare de Yoga și de Tantra Yoga, Lector de Ayurveda și instructoare de Șivaism Cașmirian, coordonatoare de grupuri de Shakti în Cluj.

A descoperit universul fascinant al practicii yoga în urmă cu peste 25 de ani si are experiență ca lector de ayurveda de peste 21 de ani și ca instructoare de yoga de peste 11 ani. Este trainer de feminitate și coordonează grupuri de femei de peste 15 ani în cadrul Asociației pentru Elevarea Femeii Venus din România. În urmă cu 4 ani a deschis în mod oficial primul curs de Tantra Yoga Ezoterică din România, în Cluj Napoca.
A învățat din proprie experiență că prin yoga poți să ai o stare de sănătate foarte bună, o stare de armonie a întregului trup dar și un foarte bun echilibru psiho-emoțional.

Este de profesie medic specialist în Medicină de Familie, cu competențe în Apifitoterapie, Ayurveda, Homeopatie, Acupunctură, Medicină de Întreprindere. A absolvit Facultatea de Medicină Generală din Cluj Napoca în anul 2001. În practica medicală a căutat mereu modalități naturale de vindecare a problemelor de sănătate. A reușit să ajute mulți oameni să se vindece de diferite probleme de sănătate doar cu metode naturale care includ tratamentele cu plante medicinale și dieta sănătoasă vegetariană. A descoperit astfel că se pot trata prin metode naturale inclusiv bolile grave de inimă, de ficat, ale organelor interne, bolile articulare și altele. A participat la multe Evenimente științifice și Congrese medicale la care a expus rezultatele excepționale pe care le-a obținut în abordarea terapeutică naturală a multor afecțiuni.

Primul contact cu lumea spiritualității l-a avut în timpul liceului, descoperind o carte de yoga în biblioteca unei colege de clasă. Era o lume extraordinar de fascinantă pentru ea, pe care atunci abia o întrezărea. I se părea extrem de incitantă ideea să fii mereu armonios și echilibrat, cu mintea perfect liniștită, doar practicând o anumită postură corporală (asana), sau respirând într-un mod controlat (pranayama). În perioada studenției la facultatea de medicină din Cluj, a descoperit cursurile de medicină tradițională indiană ayurveda organizate de Asociația pentru promovarea Medicinelor Neconvenționale din România, și după doar câteva luni, a început să practice intensiv yoga în cadrul cursurilor organizate de Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut din România. Ulterior a început și studiul shivaismului kashmirian, iar mai recent, în perioada 2013-2020, a parcurs modulele de pregătire a instructorilor de Tantra Yoga organizate de Federația Internațională de Yoga și Meditație Atman.

Monica ne mărturisește că „yoga, ayurveda, shivaism, tantra – toate fac parte dintr-o imensă „țesătură” care este însăși viața mea. Sunt mereu „însetată” de acest gen de cunoaștere spirituală care îmi transformă mereu punctul de vedere personal într-un alt punct de vedere mult superior, atoatecuprinzător. Pot să spun, pe bună dreptate că acestea nu sunt simple cursuri așa cum știm că sunt la școală, unde te duci ca să înveți ceva. Aceste cursuri sunt un adevarat „antrenament” continuu pentru o viață sănătoasă, echilibrată, armonioasă. Sunt cursuri de „formare” a unui mod de viață dătător de fericire. Aș putea să denumesc aceste cursuri ca fiind „fabrica” de fericire sau „universitatea” de fericire, împlinire și bucurie”.

În cadrul taberei organizate cu ocazia momentului special de Mahashivaratri din luna februarie 2022, Monica va prezenta, din perspectivă feminină, o lucrare cu tema: „Metode ezoterice yoghine tantrice pentru trezirea Conștiinței la nivelul lui Sahasrara, care facilitează trăirea stărilor de Comuniune extatică cu Shiva”.