Doru Bodea a început să practice yoga în cadrul cursurilor școlii de yoga MISA, în Cluj-Napoca în anul 1991. Câțiva ani mai târziu, în 1995, a devenit instructor yoga în cadrul aceleiași școli, în Cluj-Napoca, unde a predat până în 2003. În 2003 s-a mutat în Berlin, unde a continuat să fie instructor în cadrul MISA, filiala germană, numită Deutsche Akademie fur Traditionelles Yoga, unde predă și în prezent.

 

Doctor în fizică teoretică, specializat în teoria cuantică a câmpurilor, a fost mereu fascinat de zonele de frontiera în științe, în special de cele dintre știință și spiritualitate. În același timp, a găsit mereu îndemnul „cunoaște-te pe tine însuți” nu doar un sfat înțelept, dar și o necesitate fundamentală în direcția înțelegerii Universului cu tot ceea ce cuprinde în el.

 

*****

 

1. Titlul conferinței susținute de Doru Bodea în cadrul taberei Mahashivaratri 2023:

„Elemente teoretice și practice referitoare la starea inefabilă de Transcendență”.
 

2. Exemplificarea spirituală are ca temă:

„Comuniune intensă, plenară, profundă cu energia subtilă sublimă, nesfârșită și gratuită a Atributului Dumnezeiesc al Transcendenței Dumnezeiești; Comuniune cu starea de transcendență dumnezeiască ce apare prin comuniunea intensă, profundă și plenară cu Shiva Bhairava.”