Cristi Țurcanu este instructor de yoga în cadrul Şcolii noastre de yoga ezoterică integrală. Pe lângă activitatea de instructorat, desfășurată de-a lungul a multe decenii în „dulcele târg al Ieșilor”, Cristi a avut și are o activitate intensă în domeniul spiritualității:

  • ca scriitor, este autorul cărților Arta de a trăi, Autocontrolul, În căutarea maturității spirituale, Trezirea sufletului, Arta de a muri și a volumului de poezii Timp înflorit.
  • este consilier pentru dezvoltare personală: încă din 1994 a început să realizeze emisiuni radio despre arta de a trăi, a realizat cursuri și conferințe pe aceeași temă, a publicat revista Arta de a trăi magazin, a organizat Festivalul Sufletului și toate acestea într-o perioadă în care spiritualitatea încă nu era atât de bine văzută și promovată.
  • este autorul metodei de conștientizare și pătrundere gradată în inima spirituală a ființei numită și Floarea albastră, metodă pe care a realizat-o în mai multe tabere yoghine de vacanță, în mai multe orașe din țară, precum și în mini-tabere pentru trezirea sufletului organizate în Germania și Italia.
  • în paralel cu activitatea spirituală, Cristi lucrează ca și cadru didactic auxiliar la Universitate, este soț și tată!

 

*****

 

1. Titlul conferinței susținute de Cristian Țurcanu în cadrul taberei Mahashivaratri 2023:

„Aspecte pe care le consider esențiale pentru toți cei care aspiră la o stare de comuniune plenară exemplară cu Shiva”.

2. Exemplificarea spirituală are ca temă:

„Comuniune intensă, plenară, profundă cu energia subtilă sublimă, nesfârșită și gratuită a Atributului Dumnezeiesc al Transcendenței Dumnezeiești”.