Biografie

Un artist complex al esteticii ezoterice tantrice și un căutător spiritual pe calea intensivă a Tantrei, cu o experiență de peste 30 de ani.

Spirit ludic şi vizionar, a conceput şi pus în scenă spectacole emblematice pentru teatrul inițiatic, arhetipal.

A realizat lung-metraje de ficţiune inovatoare, care deschid drum pentru un nou tip de cinema, spaţiu vibrant al poeticului şi sacrului unde se exprimă cu puterea avangardei spirituale estetica remarcabilă a shivaismului din Kashmir, care consideră arta o punte spre tărâmurile dumnezeiești.

Aghora Vidya are o insaţiabilă pasiune pentru studiul şi practica tradiţiilor spirituale, precum şi pentru felul în care arta ezoterică poate deveni în lumea contemporană o cale de revelaţie mistică şi înflorire lăuntrică.

Aghora își folosește talentul și energia pentru a confirma prin propria viaţă că este posibilă aplicarea principiilor spirituale în arta obiectivă şi a principiilor esteticii shivaite în sfera practicii.

 

*****

 

1. Titlul conferinței susținute de Aghora Vidya în cadrul taberei Vira într-un prelung extaz 2023:

„Formarea caracterului spiritual, pătrunderea în tainele Sinelui Suprem și comuniunea copleșitoare cu Dumnezeu Tatăl prin viața amoroasă tantrică sublimă, generatoare de extaz mistic”.