Practică yoga de mai bine de 25 de ani. Și-a ales această cale spirituală după ce a descoperit la sfârșitul anilor de liceu, cartea Autobiografia unui yoghin, scrisă de Paramahansa Yogananda. A fost convins că există o știință a spiritualității și că yoga este răspunsul pe care îl caută la întrebările existențiale și de cunoaștere ce au răsărit cu putere în perioada de început a tinereții.
Pasionat totodată de științele exacte, a urmat în paralel studii în domeniul ingineriei, obținând doctoratul în inginerie civilă, iar în prezent profesează ca și conferențiar universitar. Setea de cunoaștere a rămas vie și s-a împlinit abia când a intrat în contact cu învățătura spirituală dezvoltată în tradiția Shivaismului din Cașmir. Această veritabilă inițiere în misterele celei mai înalte și pure forme de tantrism a fost punctul de cotitură al evoluției sale, care l-a determinat să devină instructor de shivaism și să ofere apoi cu bucurie și entuziasm din înțelegerile și trăirile spirituale ce nu au întârziat să apară, celor care s-au înscris la cursurile de shivaism ale școlii noastre de yoga.
„Grație practicii perseverente, în special a procedeului de laya yoga, am descoperit o comoară inepuizabilă de pace și beatitudine, care dă sens vieții și o împlinește cu adevărat!”.
*****
1. Titlul conferinței susținute de Constantin Chirilă în cadrul taberei Mahashivaratri 2023:
„Etapele avansate ale practicii metodei de laya yoga cu prima mantra, așa cum le-am trăit în universul meu lăuntric prin Grația lui Shiva dar și cu ajutorul Ghidului spiritual”.
2. Exemplificarea spirituală are ca temă:
„Comuniune intensă, plenară, profundă cu energia subtilă sublimă, nesfârșită și gratuită a Atributului Dumnezeiesc al Măreției Dumnezeieștie”.